Κωνσταντίνος Λάσκαρης, ο οποίος έχει μεγαλώσει και σπουδάσει στην Αθήνα

εργάζεται σε έναν κολοσσό της Σίλικον Βάλεϊ και, μάλιστα, δίπλα σε έναν επιχειρηματία όπως ο Ελον Μασκ αλλά και για το μέλλον του αυτοκινήτου.

Ο Έλληνας μηχανικός είναι «υπεύθυνος για την επιλογή τεχνολογιών των κινητήρων για τα υπάρχοντα και τα μελλοντικά αυτοκίνητα της TESLA», σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ, έκανε μεταπτυχιακό στο Imperial College του Λονδίνου και επέστρεψε στο ΕΜΠ για το διδακτορικό του.

Παράλληλα με το ακαδημαϊκό προαπαιτούμενο κομμάτι, μετέτρεψε το Smart του σε ηλεκτροκίνητο, χρησιμοποιώντας δικό του κινητήρα που σχεδίασε και κατασκεύασε, στα εργαστήρια του ΕΜΠ . Τον συγκεκριμένο κινητήρα είχε την τιμή να παρουσιάσει το ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. σε δικό του περίπτερο σε έκθεση στο Ελληνικό

Ο μηχανικός συμμετείχε σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων και ήταν ο Ιδρυτής της ομάδας Προμηθέας, η οποία κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ, σε διεθνή διαγωνισμό εξοικονόμησης ενέργειας, κατά οκτώ φορές». Φυσικά η ομάδα είναι ακόμα σε λειτουργία με μέλη της νέους φοιτητές του ΕΜΠ.

Αυτή τη περίοδο ο ίδιος και η ομάδα του (η οποία έχει αρκετούς Έλληνες και πρώην συμφοιτητές του) εργάζονται πυρετωδώς για το Model 3, το πιο προσιτό μοντέλο της εταιρείας, ένα αυτοκίνητο μεγάλης παραγωγής, πολύ μεγαλύτερης από αυτής του Model S & X, το οποίο εισάγει μεγάλες προκλήσεις και που, όπως εκτιμά, αναμένεται να διαμορφώσει σημαντικά την εικόνα του αυτοκινήτου του μέλλοντος.

Πληροφοριακά μάθαμε ότι έχουν ήδη προ-πουληθεί μεγάλος αριθμός συγκεκριμένου μοντέλου πολύ πριν αρχίσει η παραγωγή του σε βαθμό που ο Ελον Μασκ  σχεδιάζει να μεγαλώσει την ήδη προγραμματισμένη παραγωγή του.  

Εμείς απλά καμαρώνουμε !!!