Η Maserati επιβεβαιώνει ότι μια ηλεκτρική Alfieri θα κυκλοφορήσει το 2020, αμέσως μετά τη κυκλοφορία της συμβατικής έκδοσης.

Η Maserati επιβεβαίωσε το ριζοσπαστικό σχέδιό της να κυκλοφορήσει μια ηλεκτρική έκδοση της σπορ διθέσιας Alfieri, και όρισε ως χρονοδιάγραμμα το 2020.

Οι φήμες κυκλοφορούσαν από το καλοκαίρι και η επιβεβαίωση ήρθε τώρα ως η δεύτερη έκδοση του νέου σπορ μοντέλου, που θα βγει στην αγορά ένα χρόνο νωρίτερα, το 2019, με V6 κινητήρα ντίζελ και διπλό turbo.

Η πρώτη παρουσίαση έγινε το 2014 με τον V8 κινητήρα της εταιρίας και έναρξη παραγωγής το 2016, αλλά η αυστηρή νομοθεσία για τις εκπομπές καυσαερίων και για την οικονομία καυσίμων, οδήγησε στην επιλογή του V6 κινητήρα.

 

maserati-al2

 

Όταν η Maserati θα είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο, οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί θα επιβάλλουν όριο εκπομπών 95g/km.

Δεδομένης της μηχανολογικής εξέλιξης και του σχετικού κόστους για την ενσωμάτωση ενός ηλεκτρικού συστήματος κίνησης σε ένα πλαίσιο σχεδιασμένο μόνο για συμβατικούς κινητήρες, είναι πιθανό η Alfieri να αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της Maserati που θα μπορεί να δεχτεί ηλεκτροκίνηση.

 

Πηγή: Autocar