Με την ίδρυση της BMW i εξελίχθηκε μια ανεξάρτητη αρχιτεκτονική οχήματος και της τεχνολογίας BMW eDrive για ηλεκτροκίνηση. Με τον τρόπο αυτό, το BMW Group έγινε πρωτοπόρος στον τομέα της εξατομικευμένης, βιώσιμης μετακίνησης. Τόσο το BMW i3, που σχεδιάστηκε για μετακινήσεις μηδενικών ρύπων σε αστικό περιβάλλον, όσο και το πρωτοποριακό plug-in hybrid σπορ BMW i8 συνδυάζουν την απολαυστική οδήγηση (Sheer Driving Pleasure) με premium χαρακτήρα προσανατολισμένο στη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βιώσιμων μεθόδων παραγωγής και υλικών. Αυτή η φιλοσοφία προσελκύει νέες ομάδες πελατών: πάνω από το 80% των πελατών του BMW i3 σε όλο τον κόσμο είναι νέο στη μάρκα BMW.

Συνολικά, το BMW Group προσφέρει μέχρι στιγμής επτά μοντέλα είτε με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, όπως το BMW i3, ή plug-in hybrid, συνδυάζοντας ένα κινητήρα καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα. Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα τα επόμενα χρόνια, ανάμεσά τους το MINI Countryman plug-in hybrid το 2017.

Επιπλέον, μία νέα έκδοση του σπορ BMW i8 με plug-in hybrid σύστημα θα κυκλοφορήσει το 2018 – ένα ανοιχτό BMW i8 Roadster. Στο μέλλον, η γκάμα θα επεκταθεί με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο MINI το 2019 και μία επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητη BMW X3 το 2020. Στο ξεκίνημα της επόμενης δεκαετίας, ένα ακόμα μεγαλύτερο BMW i θα ηλεκτροκίνηση αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του: το BMW iNEXT. Το εξαιρετικά καινοτόμο μοντέλο θα αποτελέσει τη νέα αιχμή του δόρατος στον τομέα της καινοτομίας για τη BMW i.

 

Πηγή: Autogreeknews.gr