κάνει νέο ρεκόρ γύρου στο Nurburgring

Το ηλεκτρικό supercar EP9 της Βρετανικής NIO με 1360 ίππους έκανε το γύρο της κλασσικής διαδρομής του Νύρμπουργκρινγκ σε 7 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα, μειώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου κατά 17 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Σε μια σειρά εκδηλώσεων στο Paul Ricard στη Γαλλία και στο Nurburgring στη Γερμανία, η Βρετανική εταιρία NIO παρουσίασε το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητό της EP9, επιδεικνύοντας την ισχύ και τις ικανότητές του.

Το σασί του EP9 είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, σύμφωνα με τα πρότυπα των αυτοκινήτων του Πρωταθλήματος Αντοχής LMP1 (αυτοκίνητα της κατηγορίας Le Mans) της FIA. Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες σε κάθε τροχό φθάνει τους 1360 ίππους και συνολική ροπή 6.330 Nm, διεκδικώντας τη μοναδικότητα της κορυφής από άλλα ηλεκτρικά supercars ή ακόμα και από αντίστοιχα συμβατικά.

Στις επιδείξεις η ισχύς «κατέβαινε» στο δρόμο από συνήθη slick ελαστικά 19 ιντσών, η επιβράδυνση γινόταν από εξαπίστονα κεραμικά δισκόφρενα και η πρόσφυση υποστηριζόταν από ενεργή πίσω πτέρυγα διπλάσιας αρνητικής άνωσης από ένα σύγχρονο αυτοκίνητο της Formula 1.

Η μονάδα ισχύος είναι 777 Volt και συνδυάζεται με δύο υδρόψυκτες συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου. Η ευστάθεια επιτυγχάνεται από ενεργές αναρτήσεις τεσσάρων ρυθμίσεων και από μία πρόσθετη ενεργοποίηση ελέγχου του ύψους κατά τη διαδρομή.

Το σύνολο αυτό της κατασκευής εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις με 312 km/h τελική ταχύτητα, 10,1 sec για τα 400 μέτρα (τέταρτο του μιλίου) και 7,1 sec για την ταχύτητα των 199,6 km/h.

Στις φωτογραφίες της εταιρίας παρουσιάζεται η εξαιρετική σχεδίαση του αυτοκινήτου, ενώ στο video η διαδρομή για το ρεκόρ γύρου στο Nurburgring. Απολαύστε την…

nio-ep9-fastest-electric-car-1

nio-ep9-side

 

Πηγή: «Meet the world’s fastest Electric Car», www.popularmechanics.com