Νέα, αποδοτικότερα και οικονομικότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπόσχεται η γαλλική μάρκα.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας και δεύτερη στην Ευρώπη, PSA Peugeot Citroen, δεσμεύτηκε να φέρει στην αγορά φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία θα διαθέτουν μεγαλύτερη αυτονομία από τη σημερινή. Η ανακοίνωση αυτή έγινε από τον CEO της μάρκας Carlos Tavares ο οποίος συμπλήρωσε επίσης ότι ο όμιλός του είναι πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της εξέλιξης των πρώτων plug-in υβριδικών μοντέλων.

«Η δεύτερη γενιά των ηλεκτρικών μας αυτοκινήτων θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2020. θα έχουν βελτιωμένη απόδοση, μεγαλύτερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή» δήλωσε συγκεκριμένα.

Τα ηλεκτρικά της PSA, το Peugeot iOn και το Citroen C-Zero, απέτυχαν να πείσουν το αγοραστικό κοινό για την χρησιμότητά τους με αποτέλεσμα το 2014 να πουληθούν μόλις 1.300 από αυτά. Και τα δύο μοντέλα στηρίχτηκαν στο Mitsubishi i-MiEV. Oι αντικαταστάτες τους θα κατασκευαστούν επί γαλλικού εδάφους πάνω στην EMP1 πλατφόρμα η οποία θα βρίσκεται επίσης κάτω από τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Peugeot Citroen για τις κατηγορίες Β και C.

Όσο για τα plug-in υβριδικά ανακοινώθηκε η παρουσίαση ενός βενζινοκίνητου-ηλεκτρικού plug-in υβριδικού μοντέλου που θα δούμε επίσημα το 2019 και θα βασίζεται στην μεγαλύτερη EMP2 πλατφόρμα. Πάνω σ’ αυτήν βασίζονται τώρα το Peugeot 308 hatchback και το Citroen C4 Picasso ενώ στο μέλλον θα αποτελέσει τη βάση για τα επόμενης γενιάς Citroen C5 και Peugeot 508.

O Tavares αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν σε plug-in υβριδικές εκδόσεις αν και καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η νέα αυτή τεχνολογία θα κάνει το ντεμπούτο της στα μοντέλα DS.

 

πηγή: Car&Driver